Shopping Cart
Cober over ons
< Terug

Faharia Foundation

De stichting "Fahari Foundation" is ervan overtuigd dat we met zijn allen verandering kunnen brengen. Dat we, met in verhouding weinig geld, kansloze kinderen een goede toekomst kunnen geven. De stichting heeft een ANBI-status, wat inhoudt dat minimaal 90% van de verworven gelden op de plaats van bestemming besteed moet worden en dat giften aan deze stichting belasting aftrekbaar zijn. Op dit moment wordt deze stichting volledig gerund door vrijwilligers en we werken, daar waar nodig, graag samen met andere organisaties.

Fahari Foundation gelooft in zelfredzaamheid. De belangrijkste pijlers daarin zijn voor hen goede educatie en samenwerking met de plaatselijke bevolking. Zonder educatie geen toekomst, zonder samenwerking geen betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Ook gezondheidszorg en gezonde voeding zijn de basis voor een zelfredzaam bestaan.

Het huidige project:

Kinderen van Mtwapa. Deze groep weeskinderen hebben ze inmiddels voorzien van sponsoren zodat ze er in elk geval van verzekerd zijn iedere dag een voedzame maaltijd, schoon drinkwater en in geval van nood, gezondheidszorg tot hun beschikking hebben. In het kader van de preventie zijn er muskietennetten uitgedeeld en worden gezinnen voorgelicht over hygiëne, familyplanning enzovoorts.

Deze kinderen wonen bij familie-leden of kennissen. Helaas worden er een aantal kinderen misbruikt in de ruimste zin van het woord. Dit KAN niet en dit MAG niet. Ook hebben deze kinderen een enorme achterstand op school.

De oplossing: Het Fahari Foundation Center.

Dit houdt in: Een school, een crisis-opvang voor misbruikte kinderen, veiligheid door bewaking, begeleiding etc. Deze school wordt voorzien van zonne-panelen. (kunnen de kinderen ook ’s avonds studeren). Er zal een plaats zijn om te eten, te spelen, kind te zijn. Buiten het basisonderwijs willen we de kinderen ook op de toekomst voorbereiden door praktijkgericht onderwijs te geven.

Ze hebben de plannen, de tekeningen, een geschikt stuk grond op het oog, veel vrijwilligers, het enige wat ze nog nodig hebben is geld!! Dit gebouw gaat €90.000 kosten. Helpt U mee? U kunt alle informatie vinden op Fahari foundation.

Humphrey

Wij hebben zelf een weeskind onder onze hoede, van welke wij op de hoogte worden gehouden. Zijn naam is Humphrey. Wij verzorgen deze jongen door middel van een maandelijkse donatie. Dit dit geld kan hij in zijn eerste levensbehoeften worden voorzien. Dit betekend minimaal 1x per dag een voedzame maaltijd, de beschikking over schoon drinkwater, het slapen onder een muskietennet (aangezien de malariamug nog steeds voor onnodige sterfgevallen zorgt), indien nodig naar een bezoek aan de dokter en de aanschaf van school kleding (wat verplicht is in Kenia). Humphrey Josphat

Humphrey wordt, samen met andere kinderen, verzorgd door zijn oma. Hij is vriendelijk, speels en houdt enorm van tekenen. Hij stuurt ons dan ook regelmatig een brief en tekeningen. Hij zit is klas Standaard 2 van de Mtwapa Parents School.© 2017 Cober.nl - Alle rechten voorbehouden - Telefoon 0412 651 450 - E-mail: info@cober.nl
Adres: Houtstraat 15, 5341 GG, Oss