Shopping Cart
Cober over ons
< Terug

Kwaliteit gegarandeerd diamanten

Diamanten van Cober voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Zo handelen wij uitsluitend in diamanten die hoog scoren op de eigenschappen die omschreven worden in de vier C's. Daarnaast worden alle diamanten die bij ons gekocht worden geleverd met een certificaat van een erkend beoordelingsinstituut.

Certificaten

Stenen met een lager karaat gewicht, worden voorzien van een certificaat van de IGI (International Gemological Institute). Dit instituut levert certificaten af die voldoen aan alle vastgestelde normen met betrekking tot het beoordelen van diamanten. Diamanten met een hoger karaat gewicht worden voorzien van een certificaat van HRD (Hoge Raad voor Diamanten) of het GIA (Gemological Institute of America). Welk certificaat bij een diamant hoort hangt van de herkomst van de steen af, uiteraard zijn beide certificaten betrouwbaar. De beoordelingsmethode GIA wordt zelfs gezien als maatstaf op het gebied van diamant certificatie. Wij handelen uitsluitend in stenen die met certificaat geleverd worden, zodat onze klanten precies weten wat voor diamanten ze in huis halen.
GIAHDRIGI
Naast de certificaten die de kwaliteit van de diamant omschrijven, zijn al onze diamanten voorzien van een ander belangrijk keurmerk. U heeft waarschijnlijk wel gehoord van de term conflict diamanten. Dit zijn diamanten uit conflictlanden waarvan de opbrengst wordt gebruikt om gruwelijke burgeroorlogen te financieren. Het in het leven geroepen Kimberley Process gaat dit tegen. Kimberly Process Een samenwerking tussen 75 landen zorgt ervoor dat conflictdiamanten van de markt geweerd worden. Wij verkopen uitsluitend diamanten die aan de regels van het Kimberley Process voldoen en geven hierover schriftelijke garantie. Wij vinden het belangrijk om transparant en duidelijk te zijn wanneer het op de verkoop van diamanten aankomt. Het uitzoeken van de perfecte diamant ervaren veel mensen als een ingewikkeld proces. Cober probeert dit voor u te simplificeren door u zo volledig mogelijk te informeren. Ons doel is om u met de perfecte diamant naar huis te laten gaan, zonder dat daarbij nog vragen of twijfels bestaan. U kunt hier meer informatie vinden over de eigenschappen van diamanten.

Terug naar informatieDirect naar prijzenSieraden met Diamant

© 2017 Cober.nl - Alle rechten voorbehouden - Telefoon 0412 651 450 - E-mail: info@cober.nl
Adres: Houtstraat 15, 5341 GG, Oss