Shopping Cart
Cober over ons
< Terug

Diamanten en de 4 C's
De kenmerken van een diamant worden beschreven in de vier C's; clarity (zuiverheid), cut (slijpsel), carat (karaat) en color (kleur). De vier C's bieden u een handvat, waarmee u de kwaliteit van een diamant kunt vaststellen. Alle erkende instituten op het gebied van edelstenen passen de vier C's toe in hun beoordelingsmethode. Na het lezen van de informatie op deze pagina, bent ook u in staat om een diamant op waarde te schatten.

Wist u dat..?

Bijna iedere diamant onzuiverheden bevat. Maar maakt u zich geen zorgen. De meeste onzuiverheden zijn zo klein dat ze met het blote oog niet te zien zijn. Volgens edelsteenkundige heeft de zuiverheid van een diamant de minste invloed op het uiterlijk van de steen. Toch blijft het belangrijk om goed te letten op zichtbare onzuiverheden.

Lees Meer

Wist u dat..?

Kleur in een diamant refereert naar de afwezigheid van kleur. Er zijn ook diamanten de juist om hun prachtige kleuren worden geselecteerd, maar over het algemeen wordt een diamant beoordeeld op de afwezigheid van kleur.

Lees Meer

Wist u dat?

Het karaat van een diamant niets te maken heeft met het karaat in goud. Het karaat van een diamant drukt het gewicht van een diamant uit. Op het plaatje kunt u zien hoe het formaat beïnvloedt wordt door het aantal karaat. Denk er wel aan dat het karaat gewicht niet altijd een goede indicatie is voor het formaat. Wanneer u zeker wilt zijn van het formaat, kunt u de afmetingen van de diamant opvragen.

Lees MeerWist u dat?

Het slijpsel de fonkeling van de diamant bepaalt en daarom ook erg belangrijk is. Het plaatje illustreert drie verschillende geslepen diamanten. De meest rechtse weergeeft een zogenaamde "perfect cut" en weerkaatst het licht optimaal. De andere twee weerkaatsen het licht niet optimaal. Dit komt door een te plat of te diep slijpsel. Wij verkopen uitsluitend diamanten met een perfect cut.

Lees Meer

Dit zijn de vier C's. Nu u weet wat deze inhouden is het belangrijk om te weten hoe ze in verhouding staan tot elkaar. Sommige aspecten van een diamant zijn bepalender voor het uiterlijk dan de ander. Zo raden wij u aan om altijd voor de hoogste kwaliteit slijpsel, binnen uw budget, te kiezen omdat het een erg belangrijke factor is. Wanneer er naar de kwaliteit van de zuiverheid gekeken wordt, is het vooral belangrijk dat er geen onzuiverheden zichtbaar zijn met het blote oog. Het is niet noodzakelijk om voor de hoogste gradatie zuiverheid te kiezen, wanneer een diamant met een lagere gradatie geen zichtbare onzuiverheden bevat. Het karaat van een diamant heeft vooral te maken met uw persoonlijke voorkeur en heeft niks te maken met de kwaliteit van de steen. Wanneer u graag een zo kleurloze diamant wilt, kunnen stenen met een D-F label interessant zijn, maar voor een diamant met de beste prijs/kwaliteit verhouding kunt u het beste voor een diamant met een G-I label kiezen.

Wist u dat?

De briljant veruit de meest populaire slijpvorm is. Dit is de slijpvorm die mensen identificeren met een diamant. Er zijn gelukkig nog een hele hoop andere slijpvormen die minstens net zo mooi zijn! Een voorbeeld hiervan is een emerald slijpvorm, die gekenmerkt wordt door zijn rechthoekige vorm.

Lees Meer© 2017 Cober.nl - Alle rechten voorbehouden - Telefoon 0412 651 450 - E-mail: info@cober.nl
Adres: Houtstraat 15, 5341 GG, Oss