Shopping Cart
Cober over ons
< Terug

Groen goud

Waarom gerecycled goud?

Wij streven ernaar om alle sieraden die wij zelf maken van volledig gerecycled goud te maken. Dit doen wij omdat bij het winnen van goud nog steeds grote gebieden van onze planeet vernield worden. Het spreekt ons aan om zo milieuvriendelijk mogelijk onze producten aan te bieden en zo ons steentje bij te dragen.

Bij goudwinning heeft men ongeveer 20 ton erts nodig om genoeg goud te winnen om een ring te maken. De chemicaliën die worden gebruikt in deze mijnbouw (cyanide en kwik) bedreigen onze gezondheid en zijn in het verleden regelmatig vrijgekomen in de buurt van drinkwatervoorzieningen.

Hoe werkt het?

Juweliers en goud en zilversmeden kopen goud op en brengen dit weer terug naar de oorspronkelijke elementen, namelijk fijngoud, fijnzilver en andere metalen. Net als het goud uit erts ondergaat het een soortgelijk raffinageproces. Dan worden de legeringen opnieuw gemaakt met de ingrediënten zoals zilver, palladium en koper om die legering te maken die we nodig hebben. Legeren is belangrijk omdat we dan mooiere en krasbestendigere producten kunnen maken die bovendien de juiste kleur aan het materiaal toe kennen. Dit materiaal is precies gelijk in kwaliteit dan goud wat gedolven is uit de aarde. Het enige verschil is dat het ene wordt gewonnen uit rotsen en het andere uit bestaande bronnen van goud.

Dit proces is uitsluitend van toepassing op de collectie sieraden die wij zelf maken.

Klik hier om naar onze eigen collectie te gaan.

 


© 2017 Cober.nl - Alle rechten voorbehouden - Telefoon 0412 651 450 - E-mail: info@cober.nl
Adres: Houtstraat 15, 5341 GG, Oss