Shopping Cart
Cober over ons
< Terug

Federatie Goud en Zilver

De federatie goud en zilver is een overkoepelende brancheorganisatie voor de goud-, zilver-, edelstenen-, en uurwerkenbranche in Nederland. De federatie goud en zilver behartigt de belangen van ondernemers in deze branche.

Om de belangen per vakgebied goed te kunnen behartigen overkoepeld de federatie goud en zilver verschillende verenigingen, waaronder de vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ), waarvan Atelier Cober lid is.

De vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ)

De vereniging Goud- en Zilversmeden behartigt de belangen van de goud- en zilversmid in het bijzonder. De vereniging werkt samen met de verenigingen van Juweliers- en uurwerkenmakers (NJU) en de vereniging van groothandelaren en fabrikanten van sieraden en horloges (VIGROS).

De vereniging Goud- en Zilversmeden (VGZ) biedt ons individuele ondersteuning en advies op commercieel-, sociaal-, juridisch-, bedrijfseconomisch- en maatschappelijk gebied. Onder andere bemiddelen zij bij geschillen tussen ons en u, onze klant. Verder houden zij zich bezig met Beveiliging, CAO-onderhandelingen, het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Goud- en Zilver nijverheid, Vakopleidingen en examens, subsidie aanvragen voor diverse projecten en het vakblad Edelmetaal.

Naast dit alles maakt het VGZ zich sterk voor een hogere naamsbekendheid van de goud- en zilversmeden bij de consument. Om dit te bewerkstelligen stimuleren zij onder andere de vernieuwing van techniek en design in de goud- en zilverbranche.
© 2017 Cober.nl - Alle rechten voorbehouden - Telefoon 0412 651 450 - E-mail: info@cober.nl
Adres: Houtstraat 15, 5341 GG, Oss